Radulović: Klinički psiholozi biće angažovani na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

"Takođe ohrabrujem pacijente da neprimjereno postupanje medicinskog osoblja prijave zaštitniku prava pacijenata KCCG. Podsjećam da na samom sajtu KCCG na raspolaganju imaju i Zakon o pravima pacijenta, kao i obrazac za prigovor", kazala je direktorica KCCG

8426 pregleda 35 reakcija 5 komentar(a)
Radulović, Foto: Printscreen
Radulović, Foto: Printscreen

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je da će odmah naložiti da se klinički psiholozi koji su, po sistematizaciji angažovani na drugim klinikama, povremeno angažuju i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Radulović je odgovorila na otvoreno pismu u kojem ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović traži da se u KCCG na Klinici za ginekologiju i akušerstvo angažuje klinički psiholog, nakon što je imala uvid u užasavajuća iskustva građana u oblasti ginekologije.

Radulović je objasnila da psiholog ne može bez prethodnog poziva da pruža zdravstvenu uslugu, ali da će to riješiti tako što će psihološka pomoć biti dostupna na zahtjev pacijenta ili ordinirajućeg ljekara.

"Takođe ohrabrujem pacijente da neprimjereno postupanje medicinskog osoblja prijave zaštitniku prava pacijenata KCCG. Podsjećam da na samom sajtu KCCG (https://kccg.me/zastitnik-prava-pacijenata) na raspolaganju imaju i Zakon o pravima pacijenta, kao i obrazac za prigovor i e-mail adresu na koju isti mogu uputiti. Sve prigovore, ukoliko je to potrebno, obrađuje i pomoćnik direktora za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga doktorica Žanka Cerović, čiji se kontakt takođe nalazi na stranicama naše institucije", kazala je Radulović.

Bonus video: