OBRAĆANJE PREMIJERA

Krivokapić: Đeljošaj htio da od zdravstvenog problema napravi politički, neću da učestvujem u predstavi

"Nove epidemiološke mjere imaju za cilj da zaštite građane Tuzi jer pokazujemo da nam je zdravlje građana iznad svega", rekao je Krivokapić

123245 pregleda 2837 reakcija 338 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da "ono što se dešava danas u Tuzima ne služi na čast nikome".

"Nove epidemiološke mjere imaju za cilj da zaštite građane Tuzi jer time pokazujemo da nam je zdravlje građana iznad svega", rekao je Krivokapić.

On je poručio da institucije države "moraju da funkcionišu na teritoriju čitave Crne Gore poštujući zakone i Ustav".

"Ne želim da optužujem bilo koga za ovu aktivnost ali je indikativno da je gospodin Đeljošaj želio da ovaj zdravstveni problem prevede u poilitički. Ako bi građani Podgorice posjetili ugostiteljske objekte u Tuzima i Danilovgradu onda bi podgorička bolnica bila prepuna građana te dvije opštine. Da se to ne bi desilo mi smo se odlučili za ove mjere koje nijesu niti ekonomske, niti političke, već isključivo zdravstvene. Nakon dva telefonska razgovora sa predsjednikom opštine Tuzi Nikom Đeljošajem odlučio sam se da ne dolazim u Tuzi ne zbog toga što ne poštujem građane, već što je riječ o običnoj političkoj predstavi. Ova vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju jer niko ne može biti jači od države", kazao je Krivokapić.

Preporučujemo za Vas