UBRZAJ u Kotoru, drugi dan: Večeras filmovi "Neoprostivo" i "Čovjek integriteta"

Može li ratni zločinac naći oproštaj i pomiriti se s prošlošću? Kako nastaviti s normalnim životom nakon što si osuđen za jedno od najgorih djela – zločin protiv čovječnosti? Esad Landžo je godinama neuspješno tražio odgovore na ova pitanja. Odlučio je pokušati još jednom
1 komentar(a)
Neoprostivo, film, Foto: Ubrzaj.me
Neoprostivo, film, Foto: Ubrzaj.me
Ažurirano: 16.12.2017. 14:46h

Drugog festivalskog dana u Kotoru, u kinu "Boka", od 18:00 biće prikazan film "Neoprostivo" danskog reditelja Larsa Feldballea-Petersena.

Može li ratni zločinac naći oproštaj i pomiriti se s prošlošću? Kako nastaviti s normalnim životom nakon što si osuđen za jedno od najgorih djela – zločin protiv čovječnosti? Esad Landžo je godinama neuspješno tražio odgovore na ova pitanja. Odlučio je pokušati još jednom.

U 19:30 slijedi film "Čovjek integriteta" iranskog reditelja Mohammada Rasoulofa.

Mohammad Rasoulof, jedan od najhrabrijih savremenih filmskih stvaralaca u Iranu, nastavlja da istražuje kako autoritarni režim uspijeva da zaustavi nezavisne glasove. Rasoulof pruža realnu, intenzivnu dramu za koju je nagrađen prvom nagradom na takmičenju Un Certain Regard na Filmskom festivalu u Kanu.

Detaljan program Festivala i sve dodatne informacije mogu se pronaći OVDJE, za Kotor OVDJE, a ulaz na sve projekcije je besplatan. ​

#ubrzaj2017

Bonus video: