Budva ne gazduje terenima: Ulagali milione, "punili" se privatnici

Direktor MSC-a Nikola Vučićević potvrdio je za „Vijesti“ da su zvanično od Opštine zatražili da upravljaju balon-salom i teretanom u Petrovcu i stadionima na Lugovima i Jazu
209 pregleda 1 komentar(a)
FK Mogren, Foto: Vuk Lajović
FK Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.12.2017. 21:08h

Budva ne gazduje fudbalskim terenima na Lugovima i Jazu i balon-salom u Petrovcu, iako je riječ o opštinskoj imovini u koju su uloženi milioni eura.

Uprkos tome što je Opština uložila sedam miliona eura samo za izgradnju terena na Jazu, a slučaj procesuiran pred Specijalnim tužilaštvom, novac od rentiranja završavao je posljednjih godina u privatnim džepovima.

Slično je i sa Stadionom Lugovi, gdje se dio zemljišnog kompleksa na samom ulasku u Budvu i dalje vodi na praktično ugašeni fudbalski klub “Mogren”.

Mediteranski sportski centar (MSC) zatražila je da upravlja i sportskim terenima. Ta opštinska firma već gazduje sportskom dvoranom naspram Autobuske stanice.

Direktor MSC-a Nikola Vučićević potvrdio je za „Vijesti“ da su zvanično od Opštine zatražili da upravljaju balon-salom i teretanom u Petrovcu i stadionima na Lugovima i Jazu.

“S obzirom na to da je MSC sa novom upravom dokazao da umije domaćinski da se odnosi i ponaša prema opštinskoj imovini, tražimo da nam se dodijele na upravljanje i ovi sportski objekti. Trenutno se o njima ne vodi dovoljno računa, ne upravlja se zakonski i na valjan način. MSC u svom Statutu ima definisan pravni osnov za upravljanje sportskim objektima. Svojim planom i programom predvidjeli smo mogućnost da preuzmemo i te sportske objekte. Plan i program je poslat Skupštini Opštine, a odbornički saziv ga je nedavno usvojio bez i jednog glasa protiv. Očekujemo sad od našeg osnivača, Opštine Budva, da nam ustupi navedene sportske objekte na upravljanje”, kazao je Vučićević.

On je istakao da je nova uprava započela naplatu ogromnih dugova koje su naslijedili od prethodnog rukovodstva.

Vučićević: Pregovaramo sa odbojkaškim klubom kako da plate 230.000 duga

Vučičević je precizirao da su uspjeli da dobiju spor protiv Odbojkaškog kluba ”Budvanska rivijera”, koji je dužan da isplati 230.000 eura, na ime korišćenja dvorane.

“U toku su pregovori oko izmirivanja ovih potraživanja. Počeli smo sa adaptacijom prostorija u samom MSC-u, pa tako je sređeno šest novih kancelarija, završava se saniranje i popravku glavnog krova, klimatizovali smo dvoranu i uveli grijanje. Uradili smo procjenu kapitala firme, a urađena su i dva geodetska elaborata zbog uknjižbi kancelarija i odvajanja parcele MSC-a, a sve u cilju uvećavanja mogućnosti zarade”.

Bonus video: