Pejović: Neljudski i anticivilizacijski čin, prije nego se svrstamo i podijelimo pokušajmo da budemo ljudi

"Poslednji događaj u kome je mladić povrijeđen na monstruozan način urezivanjem krsta na njegovim grudima izazvao je opravdano uznemirenje kod svakog čovjeka"

26672 pregleda 215 reakcija 18 komentar(a)
Nikola Pejović, Foto: Savo Prelević
Nikola Pejović, Foto: Savo Prelević

Podgorički paroh Nikola Pejović osudio je neljudski i anticivilizacijski čin napada na člana LGBT Forum Progresa i štićenik Skloništa za LGBTIQ osobe.

"Izgleda da su nasilje i uvrede postali naša svakodnevnica. Poslednji događaj u kome je mladić povrijeđen na monstruozan način urezivanjem krsta na njegovim grudima izazvao je opravdano uznemirenje kod svakog čovjeka", naveo je Pejović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Dodao je da sa najvećim gnušanjem i prezirom kao sveštenik i pravoslavni hrišćanin osuđuje ovakav neljudski i anticivilizacijski čin.

"Krst koji je simbol ljubavi prema bližnjima, naročito onima koji su drugačiji, postao je u ovom slučaju znak hule na Boga ljubavi koji raspet na krstu svima oprašta i raširenim rukama grli cio svijet. Nadam se da će nadležni organi uraditi sve što je potrebno da se pronađu počinioci i odgovaraju za svoja nedjela, a društvo u cjelini da pokaže solidarnost i sastradavanja sa svima koji stradaju i koji su ugroženi. Prije nego se svrstamo i podijelimo po raznim osnovama pokušajmo da budemo ljudi", naveo je Pejović.

Bonus video: