CARM: Napad na člana LGBT zajednice dokaz koliko su zapravo ugroženi

"Ovo je i svjedočanstvo kako se vaspitavaju djeca i mladi u kako kažu, prvoj narednoj zemlji članici Evropske unije. Zaista se nadamo da će Uprava policije i drugi relevatni činioci u što kraćem roku identifikovati napadače i privesti ih pravdi", saopštili su oni

2844 pregleda 1 komentar(a)
Foto: CARM
Foto: CARM

Centar za afirmaciju i razvoj mladih (CARM) osudio je napad na člana LGBT Foruma Progres, ocjenjujući ga kao gnusan i podsjetili da se to dogodilo u trećoj deceniji 21. vijeka u evropskoj Crnoj Gori.

"Član LGBT Forum Progres preživio je preksinoć torturu u jednom podgoričkom naselju, nakon što su ga dvojica napadača oborila, tukla i sječivom rezala po licu, vratu i grudima... Tom prilikom žrtvi je urezan krst na grudima, nanijete su joj i povrede u predjelu genitalija, te otuđen novac i pojedini lični predmeti", naveli su oni u svom saopštenju.

Smatraju da je ovo je odraz društva u kojem živimo i "dokaz koliko su zapravo osobe koje pripadaju LGBTQ zajednici ugrožene.

"Ovo je i svjedočanstvo kako se vaspitavaju djeca i mladi u kako kažu, prvoj narednoj zemlji članici Evropske unije. Zaista se nadamo da će Uprava policije i drugi relevatni činioci u što kraćem roku identifikovati napadače i privesti ih pravdi", saopštili su oni.

Iskazali su nadu da će eventualna kazna biti najoštrija moguća kako bi se stalo na put ovakvim i sličnim "junacima".

Bonus video: