Opština Kolašin ne uspijeva da uruči rješenja: Poreske dužnike ne mogu da nađu

Među preduzećima su i neka od onih koja su prije desetak godina slovila za značajne i velike investitore...
141 pregleda 0 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.12.2017. 18:53h

Zbog nepoznate ili netačno date adrese, nadležne službe Opštine Kolašin nijesu uspjele da uruče rješenja o prinudnoj naplati poreza na nepokretnosti za blizu 40 firmi registrovanih u tom gradu, ali i u Podgorici, Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Bijelom Polju...

Među preduzećima su i neka od onih koji su prije desetak godina slovila za značajne i velike investitore, kao što su “W Morgan media grup”, “Monte Biser”, “Bepler development”...

Kako je ranije saopšteno iz Opštine, firma „W Morgan“, koja je kupila zemlju na Bašanjem brdu, platila je dio komunalija prije nego što je nastala iz Kolašina.

Na tom mjestu bilo je planirano da nikne turistički kompleks „Mala Norveška“.

“Moragan W” je, kako su nezvanično saopštili, bila obeshrabrena višemilonskim iznosom komunalnija i neadekvatno komunalno opremljenim zemljištem.

U mjestu Paljevine, na stotinak metara od Ski centra, ambiciozna projekat koji je započela firma „Monte biser“ iz Herceg Novog još je nezavršen.

Kako je prehodno to preduzeće nelagalno pribavilo građevinsku dozvolu, bilo je potrebno obnoviti proceduru.

“Bepler Development Montenegro”, najpoznatija je po kupovini vrijedne imovine nakad uspješnog preduzeća “Sinjavina”.

Isticanjem spiska firmi na sajtu i oglasnoj tabli Opštine, objašnjavaju u lokalnoj upravi, rješenja će se smatrati uručenim.

Kako je nedavno konstatovao nezavisni revizor završnog računa budžeta za minulu godinu Dragiša Keković, Opštine Kolašin po osnovu poreza na nepokretnosti potražuje gotovo 2,1 milon eura.

On je objasnio da su neka od tih potraživanja starija od pet godina.

“Imajući u vidu mogućnost zastare prema zakonu o poreskoj administraciji, neophodno je do kraja 2017. godine obaviti popis svih potraživanja, usaglasiti stanja, odrediti starosnu strukturu i njihovu vrijednost svesti na realno naplative iznose i ubrzati dinamiku njihove naplate”, preporučio je revizor.

Bonus video: