Međunarodni dan žena obilježen na Policijskoj akademiji

Policijska akademija, kako su kazali, njeguje i primjenjuje poštovanje ravnopravnosti i osnažuje svoje polaznice da ostvare sve svoje potencijale u profesiji, koja se još uvijek doživljava kao "muška"

3914 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Policijska akademija
Foto: Policijska akademija

Međunarodni dan žena obilježen je danas na Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Iz te ustanove su poručili da njeguju i primjenjuju poštovanje ravnopravnosti i osnažuju svoje polaznice da ostvare sve svoje potencijale u profesiji, koja se još uvijek doživljava kao "muška".

Pjesnik Goran Duks Popović, zaposlen u Upravi policije, recitovao je najljepše stihove posvećene ženama, kroz koje je ukazao na kult i značaj žene u crnogorskoj književnosti, saopšteno je iz Policijske akademije.

Policijska akademija dan žena
foto: Policijska akademija

Koordinatorka za rodnu ravnopravnost u Upravi policije i generalna sekretarka IPA Sekcije Crne Gore, Biljana Dulović, govorila je o važnosti žena u policijskoj profesiji i aktuelnom projektu “Za više žena u policiji”, koji realizuju MUP i Misija OEBS-a u saradnji sa Policijskom akademijom.

Rukovoditeljka Odjeljenja za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću, Jelena Tomić, govorila je o interesovanju žena za upis, upisnoj politici i principu afirmativne akcije, dok su o životu na Akademiji i motivima izbora policijske profesije govorile i akademke 14. generacije, dodaje se u saopštenju.

"Akademkama su podijeljeni prigodni pokloni među kojima i maske, koje je obezbijedila IPA Sekcija Crne Gore. IPA Sekcija je za ovu priliku pripremila i besplatne članske karte za akademke 13. i 14. generacije", navode iz PA.

Kazali su da ta ustanova, obilježavanjem Međunarodnog dana žena podsjeća na dug i mukotrpan put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava, istovremeno ukazujući na potrebu daljeg unapređenja položaja žena u našem društvu, njihovom većem uključivanju u javni i profesionalni život.

"Svim građankama Crne Gore upućene su najsrdačnije čestitike povodom 8. marta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: