Pokreću dijalog sa medijskom zajednicom

Iz Ministarstva su najavili da će tokom sljedeće sedmice početi sa dostavljanjem poziva za prvu grupu sastanaka, a o predloženim terminima sastanaka mediji će biti blagovremeno obaviješteni

3127 pregleda 8 komentar(a)
Ministarka Tamara Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore
Ministarka Tamara Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija pokrenuće kontinuirani dijalog sa medijskom zajednicom u cilju identifikacije problema i izazova, kreiranja sistemskih, dugoročnih i održivih rješenja, kao i unapređenja međusobne saradnje.

Iz Ministarstva su najavili da će tokom sljedeće sedmice početi sa dostavljanjem poziva za prvu grupu sastanaka, a o predloženim terminima sastanaka mediji će biti blagovremeno obaviješteni.

“Zbog epidemiološke situacije sa kojom se Crna Gora suočava, sastanci sa različitim grupama medija i organizacija biće odvojeni, kako bismo obezbijedili puno poštovanje mjera i sigurne uslove za održavanje istih”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je raspisan Javni poziv za konsultovanje povodom izrade Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025 kojim se pozivaju svi zainteresovani da se uključe u početnu fazu pripreme strategije i dostave inicijative, predloge, sugestije i komentare.

Kako su dodali, upućen je i poziv zainteresovanima da predlože strukturu radnog tijela za pripremu Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025, sa posebnim akcentom na učešće i zastupljenost predstavnika medija, novinarskih i medijskih asocijacija u Crnoj Gori.

Bonus video: