Postavljen kamen temeljac za višenamjenski dom na Zlatici

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić istakao je da nema bolje vijesti od te da će građani na Zlatici dobiti napokon Dom zdravlja
100 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.12.2017. 12:30h

Kamen temeljac za višenamjenski dom na Zlatici postavljen je danas, a rok za završetak radova je deset mjeseci.

Za izgradnju je izabrana firma „Eurozox”, a okviru višenamjenskog objekta će se nalaziti Dom zdravlja, pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, prostorije za udruženja građana.

“Duže je trajao proces izbora izvođača, nego što će trajati radovi”, kazao je gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić istakao je da nema bolje vijesti od te da će građani na Zlatici dobiti napokon Dom zdravlja.

On je kazao da će za nekoliko dana ta ustanova obilježiti 90 godina rada i da nema boljeg poklona povodom toga od početka izgradnje novog Doma zdravlja.

“Ovakav poklon treba da opravdamo kvalitetnom opremo i uslugom, za nekih 20.000 građana, koji neće morati da idu u Zagorič, centar grada”, kazao je Kavarić.

On je rekao da će u Domu zdravlja raditi izabrani ljekari, pedijatri, obavljaće se sistematski pregledi za djecu, povremeni ginekološki, laboratorijski nalazi.

“Tu će biti obezbjeđeno 85 odsto zdravstvenih potreba za građane sa ovoga područja, jedino neće rendgen, kji je za sve građane smješten u Domu zdravlja na Starom aerodromu”, kazao je Kavarić.

Bonus video: