Vuković najavio formiranje komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice

Vuković je naveo da je zabrinut za zdravlje sugrađana, te da je odlučio da u skladu s pravnim propisima koji uređuju tu oblast, formira posebno stručno tijelo na nivou Glavnog grada

15225 pregleda 754 reakcija 55 komentar(a)
Nebojša Kavarić i Ivan Vuković, Foto: Facebook
Nebojša Kavarić i Ivan Vuković, Foto: Facebook

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je na svom Fejsbuk profilu formiranje posebne komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Glavnog grada.

Kako je napisao, na čelu te komisije će se nalaziti Nebojša Kavarić, a Novica Vujošević, Vesna Miranović i Slađana Vujačić će biti članovi tima.

Vuković je naveo da je zabrinut za zdravlje sugrađana, te da je odlučio da u skladu s pravnim propisima koji uređuju tu oblast, formira posebno stručno tijelo na nivou Glavnog grada.

"Crna Gora se nalazi u izuzetno teškoj epidemiološkoj situaciji. Svakodnevno svjedočimo velikom broju oboljelih i, nažalost, preminulih. Zdravstveni radnici su na ivici izdržljivosti, građani uplašeni, a ekonomska situacija sve je teža", napisao je Vuković na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Komisiju će činiti isključivo ljekari i baviće se analizom različitih aspekata epidemiološke krize, implementacijom mjera koje propisuje Institut za javno zdravlje i njihovom kontrolom.

On smatra da će na taj način novoformirana komisija dati puni doprinos i radu Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Bonus video: