Odović: Ukoliko ne želite da pokažete ugovor o radu, ne morate, dovoljno je da vam poslodavac da putni nalog

"Ukoliko ne želite da pokažete ugovor o radu, ne morate. Dovoljno je da vam vaš poslodavac da nalog za službeno putovanje ili radni nalog ili bilo šta da ste baš vi morali da obavite radni zadatak u vrijeme koje je predviđeno da ne budete na ulici"

58877 pregleda 340 reakcija 65 komentar(a)
Odović, Foto: Vlada Crne Gore
Odović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.03.2021. 18:03h

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović rekao je da ukoliko neko ne želi da pokaže ugovor o radu nadležnim organima prilikom obavljanja posla, ne mora to da uradi.

"Ukoliko ne želite da pokažete ugovor o radu, ne morate. Dovoljno je da vam vaš poslodavac da nalog za službeno putovanje ili radni nalog ili bilo šta da ste baš vi morali da obavite radni zadatak u vrijeme koje je predviđeno da ne budete na ulici", kazao je Odović na konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Iz Uprave policije je juče saopšteno da je Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, propisano da je za kretanje nakon 21 čas i međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu.

Bonus video: