"Čistoća": Hot odbio da potpiše ugovor

Napominjemo da presudom suda nije navedeno da se imenovani rasporedi na radno mjesto na koje je ranije bio raspoređen, već na radno mjesto u okviru njegove stručne spreme i radnih sposobnosti, te da navodi Denisa Hota da je ponuđenim ugovorom degradiran nijesu tačni

13468 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Podgoričko preduzeće "Čistoća" reagovalo je na juče objavljen tekst pod naslovom "Pravdu vraćaju sa kapije".

Povezani članci

10. Mart 2021.

Pravdu vraćaju sa kapije

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Presudom Osnovnog suda u Podgorici P.br. 5906/19 od 12. 10. 2020. godine odlučeno je da se Hot Denisu Ugovor o radu broj 16876/1 od 18. 10. 2019. godine transformiše u Ugovor o radu na neodređeno vrijeme, da se shodno navedenoj transformaciji vrati na rad na neodređeno vrijeme i da se rasporede poslovi i radni zadaci koji odgovaraju stručnoj spremi i radnim sposobnostima imenovanog.

Ovo privredno društvo, u postupku postupanja po gore navedenoj presudi, dana 8. 3. 2021. godine po dostavljaču predao na potpis ugovor o radu, u kom je između ostalog navedeno da se imenovanom radni odnos transformiše na neodređeno vrijeme i kojim se raspoređuje na radno mjesto za koje je Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta kao uslov predviđen VII1 nivo kvalifikacije.

Napominjemo da presudom suda nije navedeno da se imenovani rasporedi na radno mjesto na koje je ranije bio raspoređen, već na radno mjesto u okviru njegove stručne spreme i radnih sposobnosti, te da navodi Denisa Hota da je ponuđenim ugovorom degradiran nijesu tačni. Na ovaj način, naše društvo je postupilo po svojoj obavezi, koju imenovani Hot svojom odlukom nije prihvatio, na šta ima pravo, i što je njemu na teret.

S obzirom da je Denis Hot odbio da potpiše ugovor o radu, što je konstatovano na dostavnici od strane dostavljača, a kasnije je imenovani to potvrdio i u svom obraćanju na zvaničnoj e - mail adresi ovog društva, istog dana obavijestili smo sud da smo postupili po navedenoj presudi, kao i da je imenovani odbio da potpiše ugovor o radu, čime se smatra da isti nije saglasan da se vrati na posao.

Što se tiče samog objavljenog teksta više je nego očigledno da se radi o izjavi Denisa Hota, koja je maliciozna iz više razloga i koja za krajnji cilj ima narušavanje profesionalnog ugleda članova menadžmenta DOO „Čistoća“ Podgorica, kao i da se radi o licu protiv koga se vodi postupak pred nadležnim organom zbog fizičkog nasrtanja na izvršnog direktora Andriju Čađenovića.

Nadalje, ponovo se osvrćemo na način predstavljanja činjenica od strane novinarke, koji nije etičan, ni profesionalan. Naime, o navodima iz teksta koji je objavljen u novinama, od strane novinarke, koja je autor više tekstova sa netačnim navodima i neprovjerenim informacijama, nije tražena nikakva informacija, što je suprotno novinarskoj etici.

Da je informacija od ovog društva tražena, ista bi bila pružena, pa bi javnost bila pravilno, a ne pogrešno informisana, kao što je učinjeno u predmetnom tekstu. Ovim putem izražavamo nadu da ćete ubuduće provjeriti sve releventne informacije, prije nego ovo društvo označite kao nekoga ko zaustavlja ‘pravdu’, jer je istina, kako je gore obrazoženo, potpuno suprotna od vaših navoda”, stoji u reagovanju.

Bonus video: