Neđeši uručio

Borovinić Bojović: Stiglo je 10.088 PCR testova, donacije Mađarske Crnoj Gori

Borovinić Bojović je prilikom uručenja donacije istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada i ovoga puta pokazala visok stepen solidarnosti, koji je još jednom potvrdio tradicionalno prijateljske odnose dvije države

14128 pregleda 14 komentar(a)
Borovinić Bojović i Neđeši, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović i Neđeši, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović primila je danas u ime zdravstvenog sistema donaciju Mađarske ambasade od preko 10 hiljada PCR testova, koji se koriste za dokazivanje prisustva koronavirusa, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se dodaje da je donaciju u Institutu za javno zdravlje (IJZ) ministarki uručio ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

Borovinić Bojović je prilikom uručenja donacije istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada i ovoga puta pokazala visok stepen solidarnosti, koji je još jednom potvrdio tradicionalno prijateljske odnose dvije države.

"Danas je stiglo 10.088 PCR testova, donacije Mađarske Crnoj Gori. Želim da se zahvalim Mađarskoj, kao i svim njenim građanima, Vladi i posebno gospodinu ambasadoru, sa kojim smo i do sada više puta imali slične susrete, a vjerujem da će ih biti i u danima koji dolaze", istakla je Borovinić Bojović.

Neđeši je kazao da su odnosi između Mađarske i Crne Gore prijateljski i iskreni.

"Mađarska na Crnu Goru gleda kao na prijateljsku zemlju, strateškog partnera i saveznika u NATO. Mađarska nije velika sila, ali mi znamo što znači pomagati i što znači dobiti podršku i pomoć", kazao je Neđeši.

On je dodao da je Mađarska u maju prošle godine donirala Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu.

"Mađarska Vlada je prije dva dana donijela odluku da se Crnoj Gori donira 10 hiljada PCR testova, a spremni smo i da pružimo svoje vazdušne kapacitete za transport vakcina iz Kine u Crnu Goru", kazao je Neđeši.

Preporučujemo za Vas