zbog koronavirusa

Skupština Podgorice pružiće podršku privredi od skoro 450.000 eura

Predviđeno je da se tokom prva tri mjeseca ove godine ne naplaćuju lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnjih bašti, zatvorenih bašti i ostalih privremenih objekata, kao i naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog puta

5443 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica, Foto: URA
Podgorica, Foto: URA

Skupština Glavnog grada, završila je današnje zasjedanje, usvajanjem programa rada za 2021. godinu, Odluke o potvrđivanju umanjenja lokalnih komunalnih taksi i naknada, izvještaja o radu gradonačelnika i službi za prošlu godinu.

Usvojen je između ostalih i predlog odluke o osnivanju "Kuće zdravlja", kao i utvrđena naknada za rad Savjeta Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter "Radio televizija Podgorica".

Sekretar za finansije Snežana Popović saopštila je da će se primjenom novih mjera obezbijediti podrška privrednim subjektima u približnom iznosu od 450.000 eura.

Predviđeno je da se tokom prva tri mjeseca ove godine ne naplaćuju lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnjih bašti, zatvorenih bašti i ostalih privremenih objekata, kao i naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog puta.

Pored toga, do kraja juna neće se naplaćivati lokalna komunalna taksa za parkiranje motornih vozila, i to za korišćenje taksi stajališta.

“Ova odluka predstavlja nastavak aktivnosti koje Glavni grad sprovodi u cilju podrške privrednicima u aktuelnoj situaciji. Glavni grad je u prethodnoj godini donošenjem seta mjera podrške građanima i privredi značajno doprinio ublažavanju posledica izazvanih epidemijom na teritoriji Podgorice i na taj način pokazao visok nivo odgovornosti i spremnosti da ponese dio tereta i pruži podršku priovrednim subjektima i ranjivim kategorijama stanovništva”, rekla je Popović.

Ona je navela da se Glavni grad u donošenju odluke rukovodio preporukama za jedinice lokalne samouprave koje je usvojila Vlada Crne Gore u januaru 2021. godine u okviru mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal ove godine.

Glasanje o ovoj tački dnevnog reda, kao i drugim, biće nakon završetka rasprave po svim pitanjima.

Preporučujemo za Vas