"u službi svih građana"

Sekulović: MUP će funkcionisati u skladu sa najvišim evropskim standardima

"Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova djelovaće politički neutralno i u javnom interesu. I to je naša garancija. Gradimo povjerenje“

15739 pregleda 14 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot

Misija Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je uspješno realizovana u prvih 100 dana Vlade, ogleda se u odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou i svih oblika kriminaliteta, punom poštovanju ljudskih prava, maksimalnoj transparentnosti i sređivanju biračkog spiska.

To je poručio ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović u video kampanji "Potpisujem", koju povodom 100 dana rada, realizuje Vlada Crne Gore.

On je kazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova već uradilo jasne i konkretne korake.

"Utvrđen je Prijedlog zakona o unutrašnjim poslovima, kojim stavljamo temelje kojim gradimo našu misiju, a to znači profesionalna policija, operativno nezavisna, merit sistem, jasan sistem obrazovanja, kroz koji može da se planira kadrovska politika. Ljudska prava, saradnja sa civilnim sektorom, Savjet za transparentnost, sve su to naši uspjesi u prvih 100 dana rada Vlade", naveo je Sekulović.

Dodao je da je taj resor inicirao Savjet za kontrolu biračkog spiska, "jer uređeno prebivalište, znači uređenu državu".

"Ako tačno znamo koliko stanovnika živi realno na teritoriji Crne Gore, imamo ne samo sređen birački spisak, imamo jasnu platformu za vođenje bilo koje javne politike", rekao je Sekulović.

Poručio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, neće ličiti i "mislim da već ne liči na ono na što su građani navikli".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao jedan organ, u kojem stanuje gro respresivnog aparata, će funkcionisati u skladu sa najvišim evropskim standardima a to znači u potpunoj službi građana i građanki Crne Gore. Sa druge strane, u kadrovskom smislu, poštujući sve procedure, poštujući sve normative, došli smo do novog menadžmenta Uprave policije u koji imam puno povjerenje i za koji vjerujem da će biti snažan partner u ostvarivanju navedene misije“, kazao je Sekulović.

Istakao je da su reforme tek počele i da će se građani i građanke Crne Gore vrlo brzo uvjeriti koliko je snažna odlučnost i čvrsta naša volja u tom pravcu.

"Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova djelovaće politički neutralno i u javnom interesu. I to je naša garancija. Gradimo povjerenje“, zaključio je Sekulović.

Preporučujemo za Vas