reagovali povodom napada na novinarsku "vijesti"

Sindikat medija: Medijski radnici često "kolateralna šteta" političkih tenzija, ljudski život da bude prioritet

Kazali su da očekuju reakciju nadležnih institucija i pozvali koleginice i kolege da budu maksimalno oprezni kada izvještavaju sa svih političkih okupljanja

5380 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Situacije u kojma su novinari izloženi opasnostima kada izvještavaju sa događaja koji nose određeni bezbjednosni rizik treba da zabrinu i nosioce vlasti i građane, smatraju iz Sindikata medija Crne Gore.

Oni su reagovali povodom napada na novinarku "Vijesti" Jelenu Jovanović tokom izvještavanja sa lokalnih izbora u Nikšiću, odnosno ispred prostorija koalicije "Za budućnost Nikšića".

"Iako je namjera ostrašćenog pristalice bila da iščupanim brisačem pogodi policajca koji je zadužen za održavanje javnog reda i mira, pogođena je koleginica Jovanović u predjelu glave, iznad oka. Pukim slučajem nije došlo do ozbiljnijih povreda. Ovakve situacije treba da zabrinu sve, i nosioce vlasti i građane. Izbori u Nikšiću svakako su imali specifičnu težinu, ali ljudski život i zdravlje trebalo bi da budu prioritet svakom zdravomislećem čovjeku", saopšteno je iz ovog Sindikata.

Smatraju da ovo pokazuje da su novinari i medijski radnici "često "kolateralna šteta" političkih tenzija i razračunavanja u Crnoj Gori"

Iz Sindikata su kazali da očekuju reakciju nadležnih institucija.

"Smatramo da to treba odmah da prestane, a svakako pozivamo sve koleginice i kolege da budu maksimalno oprezni kada izvještavaju sa svih političkih okupljanja, jer je očigledno da vrlo lako mogu, ni krivi ni dužni, biti žrtve neodgovornog ponašanja", kazali su oni.

Preporučujemo za Vas