Upravni odbor Aerodroma Crne Gore bez Tivćana, lokalna vlast izražava nezadovoljstvo

“Smatramo nečuvenim da se jedan od dva aerodroma u Crnoj Gori nalazi u našem gradu, a da niti jedan član Odbora direktora nije iz Tivta. Nas ne zanimaju političke igre, niti nas interesuju apanaže, ali smatramo vrhunskim interesom grada način upravljanja najznačajnijim resursom u našem gradu", saopštili su

11466 pregleda 135 reakcija 26 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština Tivat

Koaliciona vlast u Tivtu Narod pobjeđuje - Bokeški forum – “Goran Božović, časno i odgovorno za bolji Tivat” izrazila je nezadovoljstvo načinom izbora članova Odbora direktora državnog preduzeća Aerodromi Crne Gore.

Vlada Crne Gore na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, prošle je nedjelje razriješila dosadašnji Odbor direktora Aerodroma Crne Gore AD I imenovala novi.

Novi članovi Odbora direktora ovog do koronakrize, izuzetno profitabilnog državnog preduzeća, na predlog Vlade su Nebojša Đoković, Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i Eldin Dobardžić.

Niti jedan od njih nije iz Tivta, a što je do sada bila praksa na ovaj grad čiji je aerodrom do lani uvijek bio najprometniji u Crnoj Gori, ima makar jednog svog predstavnika u Odboru direktora ACG.

“Smatramo nečuvenim da se jedan od dva aerodroma u Crnoj Gori nalazi u našem gradu, a da niti jedan član Odbora direktora nije iz Tivta. Nas ne zanimaju političke igre, niti nas interesuju apanaže, ali smatramo vrhunskim interesom grada način upravljanja najznačajnijim resursom u našem gradu, i smatramo obaveznim da makar jedan član ovog upravljačkog organa bude građanin Tivta. Podsjećamo da je aerodrom u Tivtu u velikom dijelu izgrađen na zemlji koju su mještani u prošlosti darovali radi razvoja grada i države, a da je nepravednim odnosom prethodne vlasti sva imovina u obuhvatu aerodroma prepisana na državu, bez adekvatnog obeštećenja prema Opštini Tivat. Sada se dešava da građani Tivta budu potpuno izopšteni iz upravljačkog organa preduzeća koji upravlja ovim resursom", saopštili su iz lokalne vlasti Tivta.

“Očekujemo od nove vlasti na državnom nivou da ubuduće uvaže građane Tivta i njihov interes kada se odlučuje o pitanjima koja su od direktnog uticaja na kvalitet života građana u našoj lokalnoj zajednici. Bez obzira što upravljanje ovim preduzećem nije u nadležnosti lokalne uprave, mi kao legitimni i odgovorni predstavnici građana imamo obavezu da štitimo interes našeg grada”, naglašavaj se u saopštenju koga potpisuju nosioci izbornih listi tri koalicije koje čine aktuelnu lokalnu vlast u Tivtu – aktuelni gradonačelnik Željko Komnenović (NP), aktuelni predsjednik SO Tivat Andrija Petković (BF) i aktuelni potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović (GB).

Bonus video: