Krivokapić: Đuričićev bogat muzički opus ga čini besmrtnim

"Svojom muzikom Đuričić je obilježio vrijeme u kom je stvarao, a njegov potpis stajao je iza ritma nebrojenih festivalskih, pozorišnih, pa čak i baletskih taktova", naveo je premijer u telegramu

12312 pregleda 9 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vijesti/Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Premijer Zdravko Krivokapić uputio je saučešće porodici i prijateljima Dragoljuba Đuričića, povodom smrti čuvenog muzičara.

„S velikom tugom primio sam vijest o smrti muzičkog velikana i našeg najpoznatijeg bubnjara Dragoljuba Đuričića. Svojom muzikom Đuričić je obilježio vrijeme u kom je stvarao, a njegov potpis stajao je iza ritma nebrojenih festivalskih, pozorišnih, pa čak i baletskih taktova", naveo je Krivokapić.

Istakao je da je Đuričić, u saradnji sa renomiranim muzičarima bivše Jugoslavije, stvarao muziku koja je obilježila mladost brojnih generacija, a jednako se voli i sluša i danas.

"'Cuckom jekom' oživio je Kobilji Do, selo koje su, upravo zahvaljujući njemu, otkrili i zavoljeli mnogi stranci, ali i brojni crnogorski žitelji, kojima bi ovaj cucki kraj ostao nepoznat da nije bilo Đuričića. Sa životne scene povukao se ostavljajući bogat muzički opus po kom će ga pamtiti njegovo rodno Cetinje, Crna Gora, ali i cijeli svijet. Opus koji ga čini besmrtnim", navodi se i telegramu Krivokapića.

Povezani članci

15. Mart 2021.

Preminuo Dragoljub Đuričić

Bonus video: