Laličići naslijedili tri stana i kuću

Poslanica DPS-a nije dala saglasnost za uvid u bankarske račune, to je učinio poslanik DF-a Radoš Zečević

19194 pregleda 10 komentar(a)
Poslanica i odbornica: Jovanka Laličić, Foto: Boris Pejović
Poslanica i odbornica: Jovanka Laličić, Foto: Boris Pejović

Poslanica DPS-a Jovanka Laličić prošle godine uglavnom je iz Skupštine Crne Gore primala malo više od 1.850 eura, vidi se iz redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini koji je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

To, međutim, nisu njeni jedini prihodi.

Laličićeva je na izborima 30. avgusta izabrana i za odbornicu u Skupštini opštine Tivat, gdje je za posljednja tri mjeseca prošle godine primila malo više od 960 eura. Još nepunih 55 eura prihodovala je kao članica Odbora za statut i propise SO Tivat.

Njen suprug Žarko Laličić, kako je prijavila poslanica, prošle godine je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja primao 860 eura mjesečno.

Njih dvoje su vlasnici stana od 73 metra kvadratna koji je stečen nasljeđem, a njen suprug je pored toga nasljeđem postao vlasnik stanova i od 35 i 53 i kuće od 36 metara kvadratnih.

Na poslanicu se vodi “fijat punto” iz 1994. godine, a na njenog supruga “škoda oktavija” iz 2007.

Laličić je na kraju prošle godine prijavila da od ranije vraća dva kredita ukupne vrijednosti 12.000 eura, u ratama od 198 i 98 eura, a suprug kredit od 10.000 eura, u ratama od 198 eura.

Poslanica nije dala Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, dok je saglasnost dao poslanik Demokratskog fronta (DF) Radoš Zečević.

Zečević je od juna u skupštinskim klupama, gdje je, prema redovnom godišnjem imovinskom kartonu, primao malo više od 1.360 eura. Njegova supruga Ivana Zečević mjesečno je primala 691 euro. Poslanik je vlasnik kompletne nepokretne imovine, koju je naslijedio.

Osim vikendice od 36 i hale od 463 metra kvadratnih, on je prijavio da je vlasnik i više od 87.000 metara kvadratnih zemljišta.

Zečevići imaju dva automobila iz 2007. godine - “fijat kroma” i “golf plus”. Supruga od kraja 2018. godine vraća 5.000 eura kredita, u ratama od 213 eura.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, javni funkcioneri imaju rok do kraja mjeseca da dostave redovne godišnje imovinske kartone za prošlu godinu. Ko to ne uradi, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: