Đukanović: Đuričić uzdigao Cetinje i Crnu Goru do svjetskih visina

"Bio je od najboljih koji se rađaju na ovdašnjem kamenom prijestolju slobode"

5349 pregleda 17 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici Dragoljuba Đuričića, povodom smrti poznatog muzičara.

„Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o iznenadnoj smrti vašeg dragog roditelja i brata Dragoljuba Đuričića, jednog od najistaknutijih crnogorskih, jugoslovenskih i svjetskih umjetničkih stvaralaca. On je veoma vrijednim muzičkim djelom obogatio i svjetsku kulturnu riznicu, kao što je Cetinje i Crnu Goru uzdigao do svjetskih visina. Bio je od najboljih koji se rađaju na ovdašnjem kamenom prijestolju slobode, koji je svojom cuckom i crnogorskom jekom ovjekovječio vrijeme i pokazao svijetu da bubnjevi nijesu samo rekviziti ratnih koračnica, već najljepši zvuci mira, tolerancije i ritma pozitivne energije među ljudima, zvuci koji najavljuju novo, bolje i modernije doba za Crnu Goru i region", naveo je Đukanović.

Kazao je da je Đuričić, na originalan način, umjetničkim angažmanom bio i akter političkih promjena koje su otvarale nadu za bolje sjutra na ovim prostorima.

"Ostaće upamćen kao veliki umjetnik sa urođenom cetinjskom gospoštinom, jedan od onih naših ljudi kojima je svijet granica, ali koji ma gdje i na kojim visinama bili, nose u srcu Crnu Goru i vraćaju se svom rodnom slobodarskom kršu. Neka vam u vašoj tuzi bude utjeha da Dragoljuba danas zajedno sa vama oplakuje njegova Crna Gora. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća,“ naveo je Đukanović u telegramu.

Bonus video: