Uprava policije: Manji incidenti tokom izbora u Nikšiću

Iz policije su kazali da se nakon zatvaranja birališta na Trg Šaka Petrovića okupilo oko 200 građana ispred štaba koalicije „Za budućnost Nikšića" i organizovala auto kolona sa oko 450 vozila.

12149 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U Nikšiću su tokom izbornog dana evidentirani manji incidenti na biračkim mjestima, o kojima je upoznat tužilac u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu, po čijem nalogu se prikupljaju obavještenja u cilju eventualne kvalifikacije djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su policijski službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić i drugih organizacionih jedinica policije preduzimali mjere i aktivnosti radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja lokalnih izbora u Nikšiću, u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, sprečavanja vršenja krivičnih djela i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

U toku izbornog dana na izbornim mjestima evidentirani su manji incidenti, o kojima je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšiću, po čijem nalogu se prikupljaju obavještenja u cilju eventualne kvalifikacije djela.

Kako su rekli, u neposrednoj blizini biračkog mjesta u mjestu Morakovo, nepoznata osoba je udarajući pištoljem lakše povrijedila P.M. (53) iz Nikšića.

"Pripadnici CB Nikšić su identifikovali izvršioca tog djela i utvrdili da se radi o S.K. (23) i o događaju upoznali nadležno tužilšatvo koji će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja", navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nakon zatvaranja birališta, na Trgu Šaka Petrovića okupilo oko 200 građana ispred štaba koalicije „Za budućnost Nikšića".

Prema njihovim riječima, oko 21 sat i 30 minuta nepoznata osoba, jedan od učesnika tog javnog okupljanja, prišla je policijskom službeniku i skinulo mu zaštitnu masku, upućujući mu tom prilikom uvredljive riječi.

„Ta ista osoba je zatim bacila predmet u pravcu J.J. novinarke Vijesti, koja je izvještavala sa lica mjesta, nanoseći joj povrede u predjelu glave“, dodaje se u saopštenju.

Policija je, kako su rekli, identifikovali izvršioca M.J. (40) iz Nikšića kao izvršioca tog djela, a o događaju upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja.

"U toku izbornog dana registrovano je krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti koje su počinili K.B. (36), B.R. (53), L.M. (53), N.M. (42), M.V. (37) i M.V. (31)", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su oni zatečeni u jednom ugostiljskom objektu čiji je rad zabranjen shodno mjerama Ministarstva zdravlja.

Iz policije su kazali da se nakon zatvaranja birališta na Trg Šaka Petrovića okupilo oko 200 građana ispred štaba koalicije „Za budućnost Nikšića" i organizovala auto kolona sa oko 450 vozila.

"Prilikom regulisanja saobraćaja ove kolone vozila dva policijska službenika su lakše povrijeđena usljed kontakta sa drugim vozilom", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom prethodnih dana registrovan povećan broj prijava građana koje su se odnosile na prijetnje, klevete i uvrede upućene putem objava na društvenim mrežama, po kojima je postupala policije.

"Pripadnici saobraćajne policije su bili opterećeni i vršenjem elektronskih provjera za građane koji su upisani u birački spisak opštine Nikšić, a boravili su u drugim mjestima i nijesu mogli preuzeti obavještenja Ministarstva unutrašnjih poslova o održavanju lokalnih izbora kojim se birač obavještava o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo", kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su službenici CB Nikšić video dokumentovali sva okupljanja građana na teritoriji grada, ispred izbornih štabova političkih partija, kao i organizovanje auto vožnje, u vezi čega će preduzimati mjere i radnje u cilju identifikacije osoba i njihovog procesuiranje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

„Napominjemo da će policijski službenici u narednom periodu prekršajno procesuirati učesnike auto kolone za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: