Mitrović: Unaprijediti saradnju sa Francuskom u oblasti životne sredine

"Francuska razvojna agencija nastaviće da podržava napore Crne Gore i Vašeg ministarstva u projektima iz oblasti životne sredine", poručio je Timonije

2738 pregleda 1 komentar(a)
Na sastanku sa Timonijeom, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Na sastanku sa Timonijeom, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Uspostaviti saradnju sa francuskim stručnjacima, kako bismo kroz dobru praksu i iskustva Francuske, mogli na sveobuhvatan način osmisliti i sprovoditi projekte iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma u Crnoj Gori, poručio je ministar ekologije, prostornog, planiranja i urbanizma Ratko Mitrović na sastanku sa ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, sastanku su prisustvovali državni sekretar za ekologiju, Danilo Mrdak i prvi savjetnik u Ambasadi Republike Francuske u Crnoj Gori, Loren Gonkalves.

Na sastanku se, kako piše u saopštenju, razgovaralo o mogućnosti saradnje u okviru projekata upravljanja čvrstim otpadom i iz oblasti klimatskih promjena, a posebna pažnja je, navodi se, bila je posvećena pitanju očuvanja biodiverziteta i zaštiti životne sredine u Crnoj Gori.

"Francuska razvojna agencija nastaviće da podržava napore Crne Gore i Vašeg ministarstva u projektima iz oblasti životne sredine", poručio je Timonije.

Mitrović je sa Timonijeom razgovarao i o francuskom regionalnom projektu razvoja pametnih i ekoloških gradova, i kvartova u okviru većih gradova i upoznao ga sa novim strategijama Ministarstva iz oblasti prostornog planiranja, gdje je predložio uspostavljanje saradnje kako bi, kako je rekao, "kroz dobru praksu i iskustva Francuske, na sveobuvatan način osmislili i sproveli projekte iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma".

"Na sastanku je bilo riječi i o projektu izvoza kontaminiranog zemljišta i grita iz brodogradilišta Bijela, koji sprovodi francuska kompanija Valgo" navodi se u saopštenju.

Bonus video: