Formiran Sud časti UCG i imenovan Uređivački odbor

Kako je pojašnjeno, nadležnost Suda časti definisana je Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom i Etičkim kodeksom UCG
61 pregleda 1 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 12.12.2017. 17:49h

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) danas je, na predlog rektora Danila Nikolića, donio odluku o formiranju Suda časti Univerziteta, koji ima devet članova.

Kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra, članovi Suda časti su docent na Fakultetu političkih nauka Boris Vukićević, vanredni profesor na Muzičkoj akademiji Predrag Janković i vanredni profesor na Građevinskom fakultetu Marina Rakočević.

U Sudu časti su i redovni profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Miroslav Kezunović, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu Božidar Popović, vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Filip Vukmirović, naučni savjetnik u Istorijskom institutu Dragana Kujović i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu Miroslav Doderović.

„Miloš Vuksanović, student Biotehničkog fakulteta, je član Suda časti koga je izabrao Studentski parlament“, kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, nadležnost Suda časti definisana je Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom i Etičkim kodeksom UCG, a odluka o njegovom formiranju stupa na snagu danom donošenja, i biće objavljena u Biltenu Univerziteta.

Senat je danas donio i Odluku o imenovanju Uređivačkog odbora, na čijem je čelu glavni i odgovorni urednik Stevo Popović.

Za članove Odbora imenovani su Anđelka Šćepanović, urednik Biblioteke prirodno-matematičkih nauka, Ljiljana Vučković, urednik Biblioteke medicinskih nauka, Ratko Odalović, rednik Biblioteke umjetnosti, kao i Gojko Joksimović i Miloš Knežević, urednici Biblioteke tehničkih nauka.

U Uređivačkom odboru su i Sonja Tomović Šundić i Mimo Drašković, urednici Biblioteke društvenih nauka, i Milan Marković i Miodarka Tepavčević, urednici Biblioteke humanističkih nauka.

„Funkciju predsjednika Uređivačkog odbora vrši glavni i odgovorni urednik. Uređivački odbor se imenuje na period od tri godine, a njegova nadležnost definisana je Pravilnikom o izdavačkoj djelatnosti UCG“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: