Bečići: Hitna sanacija cijevi za otpadne vode

“Havarije ovog tipa nisu neočekivane i obično nastaju tokom velikih atmosferskih padavina koje urušavaju korito potoka Vještica"

2835 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Opštinsko preduzeće “ Otpadne vode”, koje gazduje postrojenjem za tretman otpadnih voda u Bečićima, saopštilo je da se radi na hitnoj sanaciji kvara potisne cijevi koja je juče pukla, zbog čega je došlo do izlivanja otpadnih voda u potok Vještica.

“Obavještavamo da je juče, u poslijepodnevnim časovima došlo do pucanja cijevi potisnog cjevovoda na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda preduzeća „Otpadne vode“ d.o.o. Budva. Radi se na hitnoj sanaciji kvara. Pumpe su nakon pucanja promptno isključene i tokom sanacije biće aktiviran bajpas”, navodi se u saopštenju ove firme.

Naglašavaju da se sanacioniradovi sastoje u iskopu potoka Vještica uz detektovanje tačnog mjesta kvara potkopavanja postojeće cijevi, zamjene oštećenog dijela i postavljanja novog dijela cjevovoda sa elektrofuzinim spojnicama.

“Havarije ovog tipa nisu neočekivane i obično nastaju tokom velikih atmosferskih padavina koje urušavaju korito potoka Vještica, što nam još jednom sugeriše da je sanacija pomenutog potoka i izmještanje postojeće cijevi van korita potoka jedan od prioriteta preduzeća i nadležnog sekretarijata”, zaključuju u saopštenju.

Bonus video: