Krivokapić umjesto Borovinić-Bojović na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa

Novi članovi Savjeta su ministri Aleksandar Stijović, Sergej Sekulović, Đorđe Radulović i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić

81157 pregleda 1096 reakcija 214 komentar(a)
Krivokapić i Borovinič Bojović, Foto: Gov.me/Saša Matić
Krivokapić i Borovinič Bojović, Foto: Gov.me/Saša Matić

Premijer Zdravko Krivokapić postavljen je za predsjednika Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom

To se navodi u vladinoj Odluci o izmjenama odluke o obrazovanju savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom covid-19 na teritoriji Crne Gore.

Tu funkciju do sada je obavljala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović koja je imenovana za zamjenicu predsjednika.

U Savjet su postavljenja i četiri nova člana - ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Članovi su od ranije ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Bonus video: