Turska firma priznala da nema ugovora o respiratorima

Kako "Vijesti" saznaju, Ministarstvo zdravlja tražiće od Vlade Crne Gore zvaničnu informaciju iz Turske u vezi sa poslovanjem tadašnjeg NKT-a sa firmom Denizler

55727 pregleda 418 reakcija 106 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Ugovor o kupovini 31 respiratora vrijednih skoro 600.000 eura, koliko je prošle godine Nacionalno koordinaciono tijelo platilo turskoj firmi "Denizler", ne postoji.

Turska kompanija je to priznala u odgovoru na zahtjev Kliničkog centra da im se dostavi skenirana kopija tog dokumenta i garancija kao dokaz.

To potvrđuje prepiska tehničke službe KCCG i firme Denizler od 16. marta ove godine, u koju su "Vijesti" imale uvid.

Prepiska u koju su 'Vijesti' imale uvid
Prepiska u koju su "Vijesti" imale uvid

"Nabavka je bila hitna zbog pandemije. Proizvodi su vam hitno trebali. Zbog toga nemamo ugovor. Sudeći na osnovu predračuna, prodaju smo završili", odgovorila je turska firma.

Ranije je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović poručila da u dokumentima koja se nalaze u Vladi Crne Gore ne postoje ni ugovor ni garancija za ove respiratore. Od 31 kupljenog, ne rade 23, tvrde čelnici crnogorskog zdravstva, a aparati su po komadu plaćani u prosjeku 19.000 eura.

Kako "Vijesti" saznaju, Ministarstvo zdravlja tražiće od Vlade Crne Gore zvaničnu informaciju iz Turske u vezi sa poslovanjem tadašnjeg NKT-a sa firmom Denizler. Traži se i potvrda vjerodostojnosti informacija koje se dobijaju i sa adrese koja je navedena na sajtu te firme i potvrda mejl adrese sa njenog sajta.

Bonus video: