Glosarij: Respiratori novi, nikad korišćeni i imaju garanciju

"Glosarij je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti", navodi se u njihovom reagovanju

29393 pregleda 368 reakcija 50 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija Glosarij saopštila je da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine novi uređaji, nikada korišćeni, niti u bolnicama niti bilo gdje drugo.

Reagovanje Glosarija prenosimo integralno:

"Povodom malicioznih tekstova i izjava vezano za isporučene respiratore, kojima se negativno utiče na reputaciju veledrogerije Glosarij, bez ikakvog osnova, ovim putem informišemo javnost da je naša kompanija, još jednom potvrdila sa inoisporučiocem iz Turske, da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine - novi uređaji, nikada korišćeni, niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo.

O istom posjedujemo zvaničnu izjavu inoisporučioca.

Takođe, uređaji imaju garantni rok od 12 mjeseci, što je i potvrđeno u komunikaciji između Kliničkog Centra Crne Gore i inoisporučioca iz Turske.

Da pojasnimo još jednom, u potpunosti razumijevajući napore Ministarstva Zdravlja i Kliničkog Centra Crne Gore, koji su, preko konzularnog predstavništva naše države, odabrali opremu, koja je po tehničkim karakteristikama odgovarala potrebama zdravstvenog sistema, u vanrednim uslovima početaka svjetske pandemije Kovid19, prihvatili smo, kao i druge društveno odgovorne kompanije ili pojedinci svugdje u svijetu, da pomognemo i da izvršimo avansnu uplatu i organizujemo transport, na najbrži mogući način. Poznato je da smo dva respiratora i donirali. Ostali su fakturisani shodno Odluci Vlade - Nacinalnom koordinacionom tijelu, bez ijednog centa naše zarade.

Ukupno je uvezeno 30 novih respiratora od strane Glosarija i 3 od strane Uriona.

Iako smo bili samo posrednici, pružili smo pomoć još jednom, nakon prijavljene sumnje u ispravnost 12 aparata, od kojih je jedan uvezen posredstvom firme Urion (od čega je 10 aparata bilo iz Kliničkog Centra Crne Gore a dva iz ostalih bolnica). Glosarij je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti.

Kako smo naglasili nebrojeno puta do sada, Glosarij nije ovlašćeni servis za pomenutu opremu, a znajući da je momenat servisiranja i održavanja opreme veoma važan, uputili smo korisnika direktno na inoisporučioca opreme.

Dobra namjera i društveno odgovorno poslovanje je značajna odrednica veledrogerije Glosarij, u slučaju potrebe ponovo bismo se, na isti način, uključili da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore, ne očekujući zahvalnost, ali isto tako, nećemo dozvoliti da se ime naše kompanije povlači po medijima u negativnom kontekstu, a bez ikakvog osnova", zaključuje se u reagovanju kompanije Glosarij.

Bonus video: