Ekolozi Boke: Uništava se hercegnovsko zaleđe i stvara potencijalno klizište

Načelnik Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Aleksandar Kovačević za Vijesti kaže da su izlaskom na teren utvrdili da je riječ o gradnji osam stambenih objekata i da investitori imaju sve potrebne dozvole i odobrenja za gradnju uključujući i potporne zidove
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2017. 13:59h

Iz NVO Ekološko društvo Boke Kotorske upozoravaju da je u selu Trebesin,” jednom od najljepših sela u hercegnovskoj opštini, koje je do skora bilo pošteđeno urnebesnih građenja”, nedavno uz stari put za Sušćepan, nikla nova, ružna građevina, betonski zid, visok više od 2,5 metra”.

U saopštenju koje je potpisala Nada P. Bukilica ističe da da se betonski ne uklapa se u ambijent hercegnovskog zaleđa , ali i da je ugrozio stari pješački put Sušćepan-Trebesin.

“Zidani bedem je prekinuo prirodno oticanje površinskih voda. Zato je stari put živa kaljuga, kojim se teško prolazi. Zid je podignut uz put, ne ostavljajući ni pedalj slobodnog prostora. Neko zaista majstorski tumači pravo svojine”, navodi se u saopštenju, i tvrdi da je da je zbog tih radova moguće pokretanje klizišta.

Načelnik Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Aleksandar Kovačević za Vijesti kaže da su izlaskom na teren utvrdili da je riječ o gradnji osam stambenih objekata i da investitori imaju sve potrebne dozvole i odobrenja za gradnju uključujući i potporne zidove.

“Ovo jeklatantan primjer uništavanja prirode, nanošenja štete i naružavanja izgleda Trebesina, a gradnja ovakavog objekata ne može da ima pristojno obrazloženje”, zaključuje se u saopštenju NVO Ekološko društvo Boke Kotorske.

Galerija

Bonus video: