Nikšićki vatrogasci dobiće odijela za prilaz vatri

Vrijednost nabavljene opreme je oko 110.000 eura , i to 97.000 iz budžeta Opštine Nikšić, a ostatak iz sredstava odobrenih projektima

3971 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pripadnici nikšićke Službe zaštite i spašavanja dobiće 57 odijela za prilaz vatri vrijednosti preko 65 hiljada eura.

Ugovor sa podgoričkom „Centroslavijom“ o kupovini odijela potpisao je predsjednik Opštine Milutin Simović.

„U cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za kvalitetno obavljanje veoma značajnih i specifičnih poslova Službe zaštite i spašavanja, Opština Nikšić u proteklom periodu realizovala je niz aktivnosti. Uspješnom saradnjom stručnih službi Opštine Nikšić sa komandirima smjena i njihovim zamjenicima završen je idejni projekat Vatrogasnog doma. U okviru projekta ’Sačuvajmo Šume’ nabavljeno je po 65 pari čizama za šumske požare i zaštitnih rukavica i 50 zaštitnih naočara“, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz preostalih sredstava iz FLAT projekta nabavljena su tri odijela za spašavanja na vodi i u poplavama i jedno odijelo za vozača motornih sanki, a nabavljene su i radne uniforme za 65 zaposlenih.

„Za potrebe spašavanja u sniježnim uslovima nabavljene su i teretne motorne sanke, kao i terensko vozilo koje se može koristiti za transport sanki i plovila do mjesta intervencije. Ovo terensko vozilo će se takođe koristiti i za manje intervencije sa kojima se zaposleni u ovoj Službi svakodnevno susreću“, stoji u saopštenju.

Vrijednost nabavljene opreme je oko 110.000 eura , i to 97.000 iz budžeta Opštine Nikšić, a ostatak iz sredstava odobrenih projektima.

Bonus video: