Dan žalosti u Herceg Novom i Baru u znak sjećanja na žrtve Kovida-19

Dan žalosti, kako je saopšteno, obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradama opština Herceg Novi i Bar, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji su osnivači opštine i objektima mjesnih zajednica

7668 pregleda 6 komentar(a)
Herceg Novi, ilustracija, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.03.2021. 11:20h

U Herceg Novom i Baru sjutra će biti Dan žalosti u znak sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

Dan žalosti, kako je saopšteno, obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradama opština Herceg Novi i Bar, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji su osnivači opštine i objektima mjesnih zajednica.

Iz Opštine Bar su kazali da obilježavanjem dana sjećanja pokazuju dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u cjelini i čitavo društvo.

„Podržavajući inicijativu predsjednika Crne Gore, obilježavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, Bar pokazuje poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori, i još jednom upućuje izraze dubokog saosjećanja sa porodicama preminulih“, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je dan uoči 22. marta, kada je u Crnoj Gori zabilježen prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa, Bar izgubio 124 stanovnika, a Crna Gora 1.194 građanina.

Iz lokalnih samouprava su ukazali da su elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti.

Lokalni javni emiteri će, kako se navodi, svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju tog dana.

Bonus video: