Žene sa troje i više djece protestovale u Pljevljima: Neće vas glasati nijedna majka

Rada Vemić sa Žabljaka pozvala je lidere opozicije da podnesu ostavke, kada 30 godina nisu u stanju da smijene vlast
90 pregleda 8 komentar(a)
Majke sa troje i više djece, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Majke sa troje i više djece, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.12.2017. 07:08h

Stotinak majki protestovalo je juče ispred zgrade Opštine Pljevlja, kako bi ukazale na “nepravdu kojoj su izložene nakon ukidanja naknada po osnovu rođenja troje i više djece”.

Majke su poručile da treba da se stide svi koji rade protiv naroda.

“Nije naše okupljanje političko, što nas mnogi optužuju. Ti koji nas optužuju neka se stide svojih postupaka jer oni ignorišu sve i svakoga, osim ličnog mišljenja i ličnih nevjerovatnih velikih primanja. Umilili su das u nepogrešivi, ali u našem slučaju itekako su grešni. Ima Boga, ima nade! A za pravdu koje nažalost nema, mi ćemo se boriti”, istakla je koordinatorka majki Snežana Macanović.

Majke su poručile da neće odustati od protesta i da nijesu one izglasale zakon, već Skupština Crne Gore.

“Nismo ga mi potpisale, već predsjednik države. Pola godine smo čekale početak primjene zakona slušajući obećanja bivše ministarke i tadašnjeg predsjednika Vlade da će sredstva za isplatu naknada biti obezbijeđena ma koliko to iznosilo. Nažalost, poslije parlamentarnih izbora i formiranja Vlade, prvi njen potez je bio da nam umanje naknade, a nedugo zatim da ih totalno ukinu. Normalno, prošli izbori i do sledećih, mi njima više ne trebamo i za njih ne moramo ni da postojimo”, kazala je Macanovićeva.

Slavica Ćirović pročitala je pjesmu u kojoj se, između ostalog, kaže: “I proljeće uskoro nam stiže i martovski izbori se bliže, ali tada biće jedna stavka, glasat’ neće baš nijedna majka”.

Macanovićeva je ocijenila da ne mogu vjerovati Vladi koja zakon tumači od situacije do situacije.

Rada Vemić sa Žabljaka pozvala je lidere opozicije da podnesu ostavke, kada 30 godina nijesu u stanju da smijene vlast.

Bonus video: