Došljak traži stan

Rješenje stambenog pitanja su mu obećali iz preduzeća i iz Ministarstva
55 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Došljak, Foto: Borko Ždero
Zoran Došljak, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 11.12.2017. 20:26h

Radnik Željezničke infrastrukture Zoran Došljak zatražio je od preduzeća, kao i od Ministarstva rada i socijalnog staranja da ispune obećanja data prije dvije godine i riješe mu stambeno pitanje. Došljak je od preduzeća zatražio da mu se dodijeli stan za službene potrebe, a dok se to ne uradi, da mu plate privatan smještaj.

„Smatram da apsolutno imam pravo da mi dodijele stan, imam 39 godina radnog staža. U Pravilniku o rješavanju stambenih potreba zaposlenih piše da se stan za službene potrebe može dodijeliti zaposlenom, koji obavlja poslove neposredno vezane za željeznički saobraćaj i koji po prirodi zahtijevaju prisustvo izvršioca i posle radnog vremena, u obliku dežurstva, za slučaj potrebe intervencije i slično”, kazao je Došljak.

On je naveo da su njegova zaduženja održavanje kontaktne mreže i da mora da bude stalno dostupan i na raspolaganju.

Iz ŽICG nijesu odgovorili na pitanja „Vijesti” o Došljakovom zahtjevu.

“Zatražio sam prijem i u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, jer je i nekadašnja ministarka Zorica Kovačević obećala prije dvije godine da će moje pitanje biti riješeno”, kazao je Došljak.

Došljak je trećeg decembra 2015. iseljen sa dvojicom sinova iz kuće na Tuškom putu, jer na tom mjestu sada grade treću zgradu za penzionere.

Kako je kazao „Vijestima”, i dalje je podstanar, od obećanja nije ništa ispunjeno, a najviše je ogorčen na nadležne iz svog preduzeća „Željeznice”, do čijih direktora ne može da dođe: “Pokušavao sam da dođem do njih. Ima radnika kojima preduzeće plaća zakupninu, imamo i stanove, pa valjda može da me zapadne jedan”.

Bonus video: