sastanci sa Brnabić, Lončarem, Kisić tepačević...

Borovinić Bojović u posjeti Beogradu

Pored Borovinić Bojović u crnogorskoj delegaciji su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Andrijana Đordan

9752 pregleda 60 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja od 23. do 25. marta 2021. godine boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Pored Borovinić Bojović u crnogorskoj delegaciji su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Andrijana Đordan.

Tokom posjete, crnogorska ministarka zdravlja sastaće se premijerkom Srbije Anom Brnabić, ministarom zdravlja dr Zlatiborom Lončarem i ministarkom rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darijom Kisić Tepavčević.

Pored toga, crnogorska delegacija održaće sastanke sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadezom i direktorkom Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije prof. dr Sanjom Radojević Škodrić.

Cilj posjete je razmjena mišljenja o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u dvije države, iskustvima Srbije u eri epidemije na globalnom nivou i dogovor o uzajamnoj saradnji.

Delegacije dvije zemlje posebno će se osvrnuti na pružanje uzajamne pomoći u nabavci medicinske opreme i medicinskih sredstava za zdravstvene radnike, koja je neophodna u svim kovid centrima, a koji se proizvode u Srbiji.

Preporučujemo za Vas