Aplikacije na Android pametnim telefonima prestale raditi, Gugl riješio problem

Najpoznatije svjetske aplikacije poput Gmail, Google Pay, Viber bile su onemogućene za pokretanje

11443 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Brojni korisinici Android operativnog sistema za pametne telefone širom svijeta naišli su na problem prestanka rada aplikacija na telefonu. Neki korisnici su dobili i obavještenja o tome da su aplikacije prestale raditi.

Aplikacije sa problemima pri samom otvaranju posjeduju korisnici širom svijeta, a među njima su i najpoznatije svjetske aplikacije poput G-mail, brojnih bankarskih aplikacija, Google Pay-a, Viber-a i drugih.

Izvještaji o problemima mogu se naći i na Tviteru i Reditu, a Guglova "Workspace Cloud Status Dashboard" potvrđuje da su svjesni problema sa aplikacijom Gmail na pametnim telefonima.

Tako su obaviješteni mnogi korisnici koji su na društvenima mrežama kao rješenje, ukoliko imate ovaj problem, naveli stopiranje ažuriranja sistemske aplikacije pod nazivom "Android System WebView".

Ova sistemska aplikacija pruža prikazivanje pretraživača kao što je "Chrome", a prema programerima, ali i korisnicima, upravo je problem unutar ove aplikacije.

Prema najnovijim informacijama, Gugl je popravio probleme nastale na aplikacijama pametnih telefona.

Gugl sada ima ispravku koja zahtijeva da korisnici ažuriraju Android System WebView na najnoviju verziju 89.0.4389.105 i aplikaciju Google Chrome na poslednju verziju. Obije su dostupne na Google Play ("prodavnica aplikacija").

Bonus video: