Povodom Svjetskog dana voda

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo foto konkurs "Voda za mene"

"Čak 95 odsto riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90" odsto"

5513 pregleda 2 komentar(a)
Foto: mpr.gov.me
Foto: mpr.gov.me

Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je foto konkurs na temu "Voda za mene".

Kako su naveli iz ovog resora Vlade, cilju raspisivanja konkursa je podizanja svijesti o važnosti očuvanja vodnih resursa Crne Gore kao najvećeg prirodnog bogatstva.

Fotografije se šalju do 10. aprila na e-mail kabinet@mpsv.gov.me sa navođenjem podataka učesnika konkursa (ime i prezime, kontakt telefon).

Najboljih deset fotografija biće nagrađeno sa po 50 eura. Nije ograničen broj fotografija koje se mogu poslati, ali jedan autor može dobiti samo jednu nagradu. Sve fotografije koje budu ušle u uži izbor će biti prikazane na Facebook i Instagram stranici Ministarstva. Fotografije moraju biti autorske i sadržati motiv vode, a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i za eventualno kršenje autorskih prava.

Svjetski dan voda obilježava se 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda, a ove godine obilježava pod sloganom "Voda za mene".

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede naveli su da se problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće kao sve značajnije pitanje budućnosti -kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.

"Svjetski dan voda obilježava vodu i podiže svijest o potrebi preduzimanja akcija za suzbijanje kriza sa nedostatkom vode i postizanju cilja: voda za sve do 2030. godine".

Iz Ministarstva su naveli da je Crna Gora zemlja bogata vodnim resursima, te da u odnosu na svoju površinu spada među vodom najbogatijim područijima u svijetu.

"Čak 95 odsto riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90" odsto", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas