Milatović: Pozvao sam sve da pružimo ruku medicinskim radnicima, šteta što se Đukanović nije prepoznao

"Razumijem da mu politički ne godi što mi taj plamen uspješno gasimo, ali bi bar ljudski trebalo da bude zadovoljan. I on je, kao i svi mi, na kraju samo građanin Crne Gore, zar ne?"

16328 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na pandemiju "gleda kao politički a ne zdravstveni i ekonomski problem".

Iz kabineta predsjednika danas je saopšteno da je "Milatović indirektno priznao da je Vlada izgubila kontrolu nad koronavirusom".

U odgovoru, Milatović je naveo da je"šteta što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pandemiju koristi za jeftina prepucavanja kojima je možda staro mjesto, ali im nije vrijeme".

"Konstatujući upravo suprotno, da mjere Vlade Crne Gore daju rezultate i da se to vidi po parametrima, pozvao sam građane da svi pružimo ruku medicinskim radnicima, koji naše ruke ne puštaju već više od godinu. Šteta što se gospodin Đukanović nije prepoznao u tom pozivu, jer sam mislio na svakog stanovnika Crne Gore, pa i na njega. Nažalost izgleda da on pandemiju gleda kao politički, a ne zdravstveni i ekonomski problem. Tu se razlikujemo, Vlada Crne Gore i predsjednik Crne Gore", naveo je Milatović.

Dodao je i da ne bi "trošio vrijeme na dokazivanje nečega što svi u Crnoj Gori znaju".

"Vlada DPS, čiji je on predsjednik, predala nam je vlast u trenutku kada je Crna Gora bila u pandemijskom i ekonomskom plamenu. Razumijem da mu politički ne godi što mi taj plamen uspješno gasimo, ali bi bar ljudski trebalo da bude zadovoljan. I on je, kao i svi mi, na kraju samo građanin Crne Gore, zar ne?!", zaključio je Milatović.

Bonus video: