MDIF: Svi odgovorni za napad na Sadikovića da budu procesuirani

U MDIF-u se nadaju da osuda napada Đukanovića i Krivokapića na Sadikovića najavljuje novi period u pristupu Crne Gore slobodi štampe

8215 pregleda 5 komentar(a)
Harlan Mandel, Foto: Privatna arhiva
Harlan Mandel, Foto: Privatna arhiva

Američki Media Development Investment Fund (MDIF) uputio je pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću povodom napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

MDIF je jedan od vlasnika ND Vijesti i TV Vijesti, a izvršni direktor Harlan Mandel u svojim obraćanjima navodi da piše kako bi izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada na Sadikovića.

"Pozdravljamo komentare vas i drugih visokih zvaničnika koji osuđuju napad i pohvaljujemo brzu akciju policije u identifikovanju osumnjičenih. Međutim, podstičemo vas da preduzmete sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se ovi pozitivni pomaci pretoče u konkretne akcije i da svi odgovorni budu dovedeni pred sud i uspješno procesuirani", navodi se u obraćanjima Mandela.

On dodaje da se u MDIF-u nadaju da osuda napada Đukanovića i Krivokapića na Sadikovića najavljuje novi period u pristupu Crne Gore slobodi štampe.

"I da će u budućnosti Vlada u potpunosti poštovati prava nezavisnih novinara da informišu građane bez straha od uznemiravanja, te da će nezavisni mediji imati jednake uslove za rad, kao i biti u ravni sa državnim medijima. Često su u prošlosti visoki zvaničnici ohrabrivali zaplašivanje nezavisnih medija, i stvorili sredinu u kojoj politički aktivisti i ostali mogu verbalno i fizički da napadaju novinare, a da prođu nekažnjeno", piše Mandel.

On je od Đukanovića i Krivokapića tražio da ih obavještavaju o razvoju događaja u ovoj slučaju.

Bonus video: