Spasilačka oprema za kolašinske vatrogasce

"Mnogo će nam biti olakšano spašavanje i pristup povrijeđenima. Dobili smo četiri kompleta alpinističko-spasilačke opreme i dva kompleta zaštitnih odijela za vožnju motornih sanki", kazao je Željko Darmanović, komandir Službe

3287 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Služba menadžera
Foto: Služba menadžera

Kolašinska Služba zaštite i spašavanja danas je dobila spasilačku i ski oprema, čija je vrijednost oko 9.500 eura. Oprema je nabavljena kroz projekat "Unapređenje upravljanja vanrednim situacijama u opštini Kolašin", koji finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) iz Fonda sredstava za zaštitu i spašavanje.

Prema riječima Željka Darmanovića, komandire Službe, to je vrijedna alpinističko-spasilačku opremu za spašavanje iz kanjona i planinskih masiva.

Kako je rekao, dio opreme služiće i za zaštitu spasilaca prilikom intervencija u zimskim uslovima.

spasilačka oprema
foto: Služba menadžera

"Mnogo će nam biti olakšano spašavanje i pristup povrijeđenima. Dobili smo četiri kompleta alpinističko-spasilačke opreme i dva kompleta zaštitnih odijela za vožnju motornih sanki", kazao je Darmanović.

Prema riječima Milosave Bulatović iz Službe gradskog menadžera specifični cilj projekta je poboljšanje tehničkih kapaciteta Službe zaštite i spašavanja, kao i efikasnosti za sprečavanje, reagovanje i spasavanje u vanrednim situacijama.

spasilačka oprema
foto: Služba menadžera

Kako je rekla, neophodno konstantno poboljšavati tehničke kapacitete Službe zaštite koja je odgovorna da profesionalno obavlja poslove spašavanja od saobraćajnih nesreća, poplava, požara i drugih katastrofa.

"To podrazumijeva nabavku potrebne opreme i alata za zaštitu i spašavanje, odnosno planinarsko-spasilačke i ski opreme koja će umnogome olakšati odgovor na hitne intervencije i time direktno uticati na poboljšanje bezbjednosne situacije u gradu", zaključila je Bulatović.

spasilačka oprema
foto: Služba menadžera

Opština Kolašin je u okviru javnog konkursa MUP-a za raspodjelu sredstava Fonda za zaštitu i spašavanje, aplicirala projektom "Unapređenje upravljanja vanrednim situacijama u opštini Kolašin".

Bonus video: