Priznanje za novinarku TV Vijesti Svetlanu Đokić

Đokić je nagrađena za tekst koji problematizuje neadekvatno kažnjavanje počinilaca krivičnih djela “trgovina ljudima” i “krijumčarenje migranata”, umiješanost službenika policije u te radnje i ujedno ukazuje o nedovoljnoj volji da se Crna Gora, koja je označena kao tranzitna zemlja, suoči sa ovim oblikom kriminala

10090 pregleda 617 reakcija 7 komentar(a)
Đokić, Foto: TV Vijesti
Đokić, Foto: TV Vijesti

Novinarka Televizije Vijesti Svetlana Đokić dobitnica je nagrade u okviru konkursa za novinare u oblasti izvještavanja o temama kojima se podržava unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Pored nje, nagrađene su po jedna novinarka iz BIH i Srbije.

Đokić je nagrađena za tekst “Hapšenja kao 'predstava za javnost'", koji problematizuje neadekvatno kažnjavanje počinilaca krivičnih djela “trgovina ljudima” i “krijumčarenje migranata”, umiješanost službenika policije u te radnje i ujedno ukazuje o nedovoljnoj volji da se Crna Gora, koja je označena kao tranzitna zemlja, suoči sa ovim oblikom kriminala.

Tekst je nastao u saradnji Globalne inicijative za borbu protiv transnacionalnog kriminala i Društva profesionalnih novinara. Nagrada je dodijeljena na onlajn konferenciji održanoj u okviru regionalnog programa “Dijalog za budućnost”, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESKO.

Bonus video: