Krivokapić: Pesah podsjeća na neprolazne vrijednosti

"Želim da svi pripadnici jevrejske zajednice prepoznaju Crnu Goru kao prostor i sistem u kom mogu u punoj mjeri da njeguju vrijednosti svojih predaka i uzrastaju u vrlinama i idealima svojih učitelja“, naveo je premijer

4545 pregleda 0 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je najstariji jevrejski praznik Pesah predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Lucianu Moše Preleviću i svim pripadnicima Jevrejske zajednice.

„U ime Vlade Crne Gore i svoje lično Vama i svim članovima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori čestitam početak najstarijeg jevrejskog praznika Pesaha. Ovaj veliki praznik podsjeća Jevrejski narod širom svijeta na oslobođenje od egipatskog ropstva, proslavljanjem neprolaznih vrijednosti slobode, pravde i ljubavi prema svojoj rodnoj zemlji", naveo je premijer.

Kazao je kako želi da svi pripadnici jevrejske zajednice prepoznaju Crnu Goru kao prostor i sistem u kom mogu u punoj mjeri da njeguju vrijednosti svojih predaka i uzrastaju u vrlinama i idealima svojih učitelja.

Bonus video: