NVO "35mm": Pooštriti kazne za sve koji prijete, napadaju i ugrožavaju živote novinarki, novinara...

"Zbog činjenice da su napadi na medijske radnike/ce postali sve učestaliji, a okruženje u kojem rade sve manje bezbjedno, mišljenja smo da bi što prije trebalo novinarkama i novinarima u Crnoj Gori dodijeliti status službenog lica"

5623 pregleda 4 komentar(a)
Kočan, Foto: Boris Pejović
Kočan, Foto: Boris Pejović

Nevladina organizacija (NVO) "35mm" oštro osuđuje napad na glavnog i odgovornog urednika "Monitora" Esada Kočana i poziva nadležne organe da u najkraćem roku otkriju okolnosti napada i počiniocu odrede adekvatnu kaznu, saopšteno je danas iz te NVO.

Oni su kazali i da insistiraju na tome da se pooštre kazne za sve koji prijete, napadaju i ugrožavaju živote novinarki, novinara, te uništavaju imovinu medija.

"Zbog činjenice da su napadi na medijske radnike/ce postali sve učestaliji, a okruženje u kojem rade sve manje bezbjedno, mišljenja smo da bi što prije trebalo novinarkama i novinarima u Crnoj Gori dodijeliti status službenog lica", ističe se u saopštenju NVO "35 mm, koje potpisuje Milica Đokđurić, urednica medijskih programa u NVO “35mm”.

Oni su dodali da "napadi kojima svjedočimo prethodnih sedmica, ali i svi raniji u kojima nijesu otkriveni počinioci, doprinjeli su činjenici da novinari/ke ne mogu slobodno i profesionalno da rade svoj posao".

"Opet pozivamo nadležne da pokažu odlučnost institucija kako bi odgovarali svi počinioci ovog i prethodnih napada i insistiramo na tome da se pooštre kazne za sve koji prijete, napadaju i ugrožavaju živote novinarki, novinara, te uništavaju imovinu medija", zaključuje se u saopštenju NVO 35 mm.

Bonus video: