Zdravstveni radnici pružili podršku menadžmentu nikšićkog Doma zdravlja

"Smatram da smo mi najorganizovaniji Dom zdravlja u Crnoj Gori, raspolažući sa kadrom koji imamo na čelu sa našom direktoricom koja je većinu svog vremena provela u Covid ambulantu stimulišući nas za rad i dajući nam podršku"

7456 pregleda 27 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Ispred nikšićkog Doma zdravlja okupilo se oko 30 zdravstvenih radnika u znak nezadovoljstva zbog izjave kontrolora Ministarstva zdravlja da rad menadžmenta te ustanove neefikasan i neorganizovan.

Njihovo okupljanje je i znak podrške menadžmentu te ustanove, a potpise podrške za sada su dala 193 zdravstvena radnika.

"Smatram da smo mi najorganizovaniji Dom zdravlja u Crnoj Gori, raspolažući sa kadrom koji imamo na čelu sa našom direktoricom koja je većinu svog vremena provela u Covid ambulantu stimulišući nas za rad i dajući nam podršku. Njoj je pripala nimalo zahvalna uloga u svoj ovoj borbi protiv covida i prihvatila se mjesta direktora u najtežim uslovima, kada ni ostatak svijeta nije znao sa kakvim se izazovima susreće", kazala je u ime okupljenih radnika ljekarka Lidija Ognjenović.

O njihovoj efikasnosti, kako je kazala, najbolje govore brojke – u Covid ambulanti dnevno se pregleda oko 400 pacijenta, dok je taj broj u tzv. zdravom dijelu preko 500, a tu je i oko 150 bolničkih terapija koje zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi priključe.

"Paralelno sa ovim ide i uspješna vakcinacija i za sada se vakcinisalo više od 2.000 ljudi. Iako smo na izmaku snage nalazimo i vremena i snage da se izborimo i sa terenskim radom. Svi kontrolori koji su došli i okarakterisali nas kao jedan neorganizovani Dom zdravlja da dođu jedan dan i provedu s nama i uvjere se kako sv, počev od naše direktorice, pa zajedno sa svim kolegama, što ljekarima, što medicinskim osobljem, tako i radnicama, daju i više od svog maksimuma da bi pomogli našem narodu, jer smo mi prva linija odbrane", kazala je Ognjenović.

Lidija Ognjenović
Lidija Ognjenovićfoto: Svetlana Mandić

Kako je istakla ni u jednom trenutku nijesu tražili pomoć bilo koje zdravstvene institucije, ni jedan jedini momenat nijesu bili bez opreme, radno vrijeme u Covid ambulanti im traje i do 12 sati, a svi pacijenti koji su došli iz drugih gradova Crne Gore, nezadovoljni liječenjem u svojim Covid centrima, bili su pregledani i adekvatno medicinski zbrinuti.

"Ako imate partijsku obavezu da zapošljavate po dubini, radite to na malo dostojanstveniji način ne dajući sebi za pravo da vrijeđate nas, naš i rad našeg menadžmenta. Imajte bar malo poštovanja prema žrtvi koju smo mi i naše porodice dali u borbi protiv Covida, a ova borba traje duže od godinu“, poručila je Ognjenović u ime okupljenih zdravstvenih radnika.

U nikšićkom Domu zdravlja, zajedno sa zdravsstvenim stanicama u Plužinama i Šavniku je zaposleno 295 radnika.

U nikšićkom Domu zdravlja već nekoliko dana nema longacefa i urbazona, pa su pacijenti prinuđeni da isti kupuju, a covid pozitivni pacijenti uglavnom moraju u privatnim ambulantama da urade D dimer, pošto u državnim zdravstvenim ustanovama prethodnih dana su rijetko bili u mogućnosti da pomenuti laboratorijski nalaz urade.

Bonus video: