Kočan: Pred našim očima odvija se strašni, samoubilački proces normalizacije nasilja

"Drage prijateljice i prijatelji, hvala vam za podršku poslije napada na mene. To mi puno znači"

44002 pregleda 213 reakcija 34 komentar(a)
Kočan, Foto: Boris Pejović
Kočan, Foto: Boris Pejović

Prizori uličnih napada koji se nižu Crnom Gorom, samo ilustruju da se pred našim očima odvija strašni, samoubilački proces normalizacije nasija, poručio je glavni i odgovorni urednik nedjeljnika "Monitor" Esad Kočan.

"Tome smo se svi dužni suprostaviti, sa punom sviješću da je solidarnost sa drugima najbolja briga o sebi", poručio je Kočan na Fejsbuku.

Kočan je napadnut 27. marta u popodnevnim satima u Podgorici.

Podgoričanin Dragutin Šuković (55), koji ga je napao zadržan je nakon saslušanja zbog opasnosti da ne ponovi krivično djelo.

Povezani članci

29. Mart 2021.

Napadač hapšen i zbog pokušaja ubistva

"Drage prijateljice i prijatelji, hvala vam za podršku poslije napada na mene. To mi puno znači. Ne znam hoće li na kraju sudskog procesa biti ustanovljeno kako se i zašto osoba sa tako bogatom kriminalnom biografijom, u subotu oko 17 sati našla ispred ulaza u zgradu u kojoj živimo moja porodica i ja, i bez ikakvog povoda me napala. Hajde da sačekamo. Ali, znam drugo. Ja nisam žrtva i nikada neću pristati, pod bilo kojim uslovima, da budem bespomoćna žrtva. Čitav život sam se borio za prava drugih, slabijih ranjivih, to ću činiti i dalje. Moj slučaj nije ništa više moj nego svakog od vas. Prizori uličnih napada koji se nižu Crnom Gorom, samo ilustruju da se pred našim očima odvija strašni, samoubilački proces normalizacije nasilja. Tome smo se svi dužni suprotstaviti, sa punom sviješću da je solidarnost sa drugima najbolja briga o sebi. Atmozirani smo lak pljen onih koji su moćni da proizvode strah", napisao je Kočan na Fejsbuku.

On je dodao da se u otporu normalizaciji nasilja, mogu okupiti ljudi različitih uvjerenja.

"Pod uslovom da su kadri reći – ne u moje ime. Ulozi su veliki. Ako se povučemo, ovaj val će nas potopiti", zaključio je Kočan.

Bonus video: