Zbog nepoštovanja mjera kolašinska policija podnijela 11 krivičnih prijava

Kolašinski policajci tokom marta, pružili su 31 asistenciju turističkoj, sanitarnoj, tržišnoj, inspekciji rada i inspekciji za kontrolu igara na sreću

2555 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB), tokom marta, podnijeli su 11 krivičnih prijava zbog nepoštovanja mjera kojima se sprječava širenje korona virusa.

Tim krivičnim prijavama, kako je saopštio načelnik OB Milija Vukanić, obuhvaćeno je 15 osoba. U jednom slučaju, objasnio je on, privedene su tri osobe i , zbog mjesne nadležnosti, predmet je ustupljen Centru bezbjednosti Podgorica.

"Kršenje mjera se odnosilo na međugradski prevoz i nedostatka adekvatnih potvrda. Bilo je i kršenja mjere zabrane kretanja nakon 21 sat. Službenici policije svakodnevno su kontrolisali rad ugostiteljskih objekata, u saradnji sa Komunalnom policijom ili samostalno. Zbog nenošenja zaštitne maske ili nepoštovanja distance upozoreno je 885 građana“, saopštio je Vukanić.

Kolašinski policajci tokom marta, reko je on, pružili su 31 asistenciju turističkoj, sanitarnoj, tržišnoj, inspekciji rada i inspekciji za kontrolu igara na sreću.

"I pored skormnih i ograničenih resursa u ljudstvu i tehnici, smatramo da smo dali značajan doprinos u očuvanju zdravlja sugrađana. Preduzimali smo preventivne , ali i represivne mjere, i pored svih drugih poslova i zadataka na očuvanju javnog reda i mira i bezbjednosti, kao i dodatnih obaveza tokom zimske turističke sezone“, kazao je nečelnih OB Kolašin.

Bonus video: