Adžić potvrdila: Smijenjena sam sa funkcije direktorice Doma zdravlja Nikšić

”Menadžment Doma zdravlja u Nikšiću radio je odgovorno i profesionalno, a meni je bilo omogućeno da se iskažem i kao ljekar, organizujem Kovid centar, vakcinaciju, podignem rad u hladnom lancu uz pomoć zdravstvenih radnika, tehničke službe, svih zaposlenih”, rekla je Adžić

26175 pregleda 77 reakcija 77 komentar(a)
Adžić, Foto: TV Vijesti
Adžić, Foto: TV Vijesti

Direktorica Doma zdravlja (DZ) u Nikšiću Ljiljana Adžić potvrdila je da od sjutra, po odluci Ministarstva zdravlja, više neće biti na toj funkciju.

Adžić je agenciji MINA kazala da joj je u Ministarstvu zdravlja saopšteno da je smijenjena, ali nije željela da obrazlaže takvu odluku.

”Menadžment Doma zdravlja u Nikšiću radio je odgovorno i profesionalno, a meni je bilo omogućeno da se iskažem i kao ljekar, organizujem Kovid centar, vakcinaciju, podignem rad u hladnom lancu uz pomoć zdravstvenih radnika, tehničke službe, svih zaposlenih”, rekla je Adžić.

Prema njenim riječima, Dom zdravlja ostvario je uspjeh, zahvaljujući maksimalnom angažovanju svih zaposlenih u nimalno lakoj epidemiološkoj situaciji, a sva dokumentacija nalazi se u finansijskoj i pravnoj službi te zdravstvene ustanove i dostupna je na uvid.

Adžić je kazala da će u Domu zdravlja nastaviti kao izabrani ljekar i podsjetila da o njenom radu svjedoči i najveće priznanje grada, Nagrada oslobođenja Nikšića, za šta su je predložili pacijenti i građani 1995/96. godine.

”Bila sam jedan od prvih ljekara koji je dobrovoljno otišao i pružao zdravstvenu pomoć u željezničkoj nesreći na Bioču i uvijek sam profesionalno obavljala svoj posao, kao i tokom jednogodišnjeg upravljanja Domom zdravlja”, rekla je Adžić.

Ona je kazala da će ispoštvovati svu proceduru, sačekati budućeg direktora i predati mu funkciju, ko god da bude imenovan.

”Nastaviću svoj posao ljekara odgovorno i posvećeno zajedno sa ostalim kolegama, tehničarima, tehničkom osoblju, radnicama, svima koji se bore da nikšićki Dom zdravlja bude prepoznatljiv po svom radu i odnosu prema pacijentima”, rekla je Adžić.

Bonus video: