Ministarstvo: Predškolci engleski prihvatili odlično, nastavnici prošli i obuku

Od ove školske godine svaka predškolska ustanova u Crnoj Gori ima obavezu da roditeljima ponudi mogućnost da djeca od treće godine uče engleski jezik
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2017. 11:04h

U Ministarstvu prosvjete zadovoljni načinom na koji se odvija nastava engleskog jezika u predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, kazala je savjetnica za odnose sa javnošću ministarstva, Milica Lekić.

Kako je podsjetila, od ove školske godine svaka predškolska ustanova u Crnoj Gori ima obavezu da roditeljima ponudi mogućnost da djeca od treće godine uče engleski jezik.

"Ova obaveza je uvedena izmjenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, a nastava jezika se odvija dva puta nedjeljno po pola sata. Utemeljena je na saznanjima da djeca upravo u ranom uzrastu najbolje usvajaju znanja jezika, koja im kasnije omogućavaju sticanje naprednih znanja, kreirajući osnove za izvanredne rezultate tokom školovanja i brojne programe učeničkih razmjena," podsjetila je Lekić.

Kako ističe, informacije o uspješnosti nastave u Ministarstvu su dobili prije svega od roditelja i uprava predškolskih ustanova.

“Nakon informacija koje smo dobili od roditelja i uprava predškolskih ustanova u vezi sa nastavom engleskog jezika za predškolce, možemo biti zadovoljni načinom na koji se odvija ovaj novaj segment rada sa djecom” rekla je Lekić.

Kako je navela, nastavu izvode profesori engleskog jezika, koji su uz to prošli i dodatnu obuku Britanskog savjeta, kako bi se upoznali sa načinom rada sa djecom tog uzrasta i organizacijom nastave u predškolskim ustanovama. Cilj je, kako je naglasila Lekić, bio postavljanje sistema učenja jezika na savremenijim osnovama, koje znače sticanje funkcionalnih znanja od najranijeg perioda, kako bi djeca kasnije tokom školovanja mogla da iskoriste sve benefite internacionalizacije obrazovnih sistema.

Galerija

Bonus video: