Lalošević: Trudićemo se da razvoj studenata bude spokojan, naša vrata su vam uvijek otvorena

"Razumijem vas. Razumijem težnju za prepoznavanjem vaših potreba, razumijem želju za ukazivanjem poštovanja prema vama, te shodno tome apelujem na savjest svih, institucija, kao i porodica, da studenti uvijek budu zaštićeni, kao i njihova dobrobit", rekao je Lalošević

4662 pregleda 119 reakcija 10 komentar(a)
Lalošević, Foto: Savo Prelević
Lalošević, Foto: Savo Prelević

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, čestitao je Dan studenata, poručivši da su studenti naš najvažniji resurs te da je njihov položaj i unapređivanje omladinskih politika u fokusu Uprave za sport i mlade.

"Drage studentkinje i studenti, Vama, koji ste tek kročili u studentski život, vama koji ste u samom jeku studiranja, kao i vama koji se pripremate na period koji slijedi nakon istog, želim od srca da čestitam ovaj praznik", naveo je on.

Kako je kazao, oduvijek je vjerovao, a "istorijski tokovi mi davali za pravo" da su upravo mlade snage, najsnažniji nosioci ideja, znanja, vrijednosti i vještina, te da nas odrasle, međutim, vezuje jedan zadatak od kojeg ne smijemo odstupiti ni pod kojim okolnostima, a to je da "vam pružimo ono što ste godinama jedino i tražili, a to su pravo na studiranje i pravo izražavanja mišljenja."

"Razumijem vas. Razumijem težnju za prepoznavanjem vaših potreba, razumijem želju za ukazivanjem poštovanja prema vama, te shodno tome apelujem na savjest svih, institucija, kao i porodica, da studenti uvijek budu zaštićeni, kao i njihova dobrobit", rekao je Lalošević.

On je u svojoj čestitki izrazio želju da studentima stavi do znanja da će se Uprava za sport i mlade uvijek truditi da njihov razvoj bude spokojan i da sa sigurnošću gledaju u budućnost.

"Pravi pokazatelj toga jeste njegovanje kulture studentskog sporta, kao i omladinskih servisa. Tako su prošle godine dodijeljene stipendije, u saradnji sa Studentskim sportskim savezom, najuspješnijim sportistima u studentskom sportu, a aktivno je bilo čak 11 omladinskih servisa u opštinama širom Crne Gore", saopštio je on.

Dodao je da i da se zahvaljuje svima koji su studentske godine proveli kući, pod maskama, udaljeni od drugarice/druga, onima koji su putem online platformi pratili predavanja i time omogućili da se sačuvamo najbolje što možemo u ovom čudnom vremenu.

"Na kraju, želim da znate da su vam vrata Uprave za sport i mlade uvijek otvorena. Još jednom srećan vam Dan studenata!", navodi se u njegovoj čestitki.

Bonus video: