MPNKS: Studenti su stub svakog prosperitetnog društva, pokretačka snaga države i njena budućnost

Spremnost na izazove, živa kritička misao, akademski angažman, građanska odgovornost, intelektualni potencijali, i ostale osobenosti čiji su studenti nosioci, predstavljaju neupitni ključ progresa i uspjeha, naveli su iz ministarstva

5865 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Ministarka Vesna Bratić, Foto: Savo Prelević
Ministarka Vesna Bratić, Foto: Savo Prelević

Studenti su stub svakog prosperitetnog društva, pokretačka snaga države i njena budućnost, a Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) uvijek će imati sluha za glas studenata u zajedničkom kreiranju boljeg obrazovnog sistema, poručili su iz tog Vladinog resora, čestitajući studentima 4. april - Dan studenata.

Kazali su da spremnost na izazove, živa kritička misao, akademski angažman, građanska odgovornost, intelektualni potencijali, i ostale osobenosti čiji su studenti nosioci, predstavljaju neupitni ključ progresa i uspjeha.

"Iz tog razloga, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao odgovorna državna institucija, vrednuje ulogu koju studenti imaju u okviru naše zajednice. Konačno, uz svijest da bez ulaganja u znanje i mladost ne možemo govoriti o samoodrživom i perspektivnom društvu, razumijemo da su stvaranje boljih uslova studiranja, poštovanje studentskih prava, razmjena mišljenja i konstruktivan dijalog sa predstavnicima studentskih organizacija, prioritet kome treba da težimo. Neizostavno, uz želju da uspješno usvajate obrazovanje, a da stečena znanja i vrline još uspješnije koristite, u danima pandemije i zdravstvene krize, vama i vašim porodicama želimo dobro zdravlje. Srećan Dan studenata", navodi se u čestitki.

Bonus video: