Božović: Posvećenost i trud studenata savremena mjera patriotizma, potrebna nam je svježina vaših ideja

"Mi, nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ćemo kao i do sada, biti pouzdan oslonac vašim stremljenjima. Zato pitajte, tražite, zahtjevajte, i ne zaboravite da su vaša posvećenost i trud savremena mjera patriotizma. Od toga zavise svi naši budući uspjesi kao zajednice", kazao je on u svojoj čestitki povodom Dana studenata

4997 pregleda 7 komentar(a)
Božović, Foto: UCG
Božović, Foto: UCG

U vremenu krupnih, nesvakidašnjih izazova potrebna nam je više nego ikad svježina studentskih ideja. Neophodni su nam vaša kreativnost, lucidnost kako bi se izborili sa izazovima sa kojima se suočava svijet, a posebno naše društvo, kazao je v.f. rektora UCG Vladimira Božovića povodom Dana studenata.

On u svojoj čestitki naveo da je u simboličkoj osnovi Dana studenata iskazana volja za promjenom, nepristajanje na kršenje akademskih, odnosno opštecivilizacijskih vrijednosti, te da je to nepristajanje slobodnog čovjeka osnovno obilježje studentskog duha. "Upravo na tom raskidu sa okoštalim i ispraznim formatima života, na tom zamahu studentske hrabrosti uzrasta prosperitetno društvo", dodaje.

Božović je izrazio očekivanje da snažno i odgovorno iskorače ispred umornih, bezidejnih, uplašenih, da mijenjaju naš svijet na bolje i u tome budu stvarni predvodnici.

"Dragi studenti, danas nije lako odbraniti život, a kamoli stvarati uslove za bolju budućnost. Međutim, nije nikad ni bilo. Siguran sam da imate ključ i za ovaj krupni opštedruštveni ispit, kao i za sve uobičajene, studentske. Mi, nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ćemo kao i do sada, biti pouzdan oslonac vašim stremljenjima. Zato pitajte, tražite, zahtjevajte, i ne zaboravite da su vaša posvećenost i trud savremena mjera patriotizma. Od toga zavise svi naši budući uspjesi kao zajednice", kazao je on.

Bonus video: